rendeles@caketogobudapest.hu    +36703950469
1139 Budapest, Petneházy u. 37.      

GYIK

TORTÁT SZERETNÉK. MILYEN ÍZEK KÖZÜL VÁLASZTHATOK?

Valamennyi tortánk tejszínes alapú, ami állati tejszínt jelent. Nem használunk növényi tejszín, még dúsításra sem, kivéve amikor tejmentes tortáról van szó.

A hagyományos alakú tortákat a következő ízben készítjük: csokoládé (sima, meggyes, sóskaramellás, kávés), nutella-málna, gesztenye (sima, meggyes), citromos túró, tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília, pisztácia-csoki.

Egyszerűbb formatorták esetén szinte mindegyik íz választható. Bonyolultabb faragásoknál kizárólag a csokoládé különböző variációi választhatók.

Emeletes torták esetén az alábbi variációk közül választhatsz:

  1. Alsó szint: csokoládé
  2. Középső szint: csokoládé, gesztenye, nutella-málna
  3. Felső szint: csokoládé (sima, meggyes, sóskaramellás, kávés), nutella-málna, gesztenye (sima, meggyes), citromos túró, tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília, pisztácia-csoki.

Laktózmentes torták: étcsokoládé (sima, meggyes, kávés), gesztenye (sima, meggyes), tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília.

Tejmentes torták: étcsokoládé, gesztenye (sima, meggyes), tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília, kókusz.

Ha utolsó pillanatban rendelsz tortát, és tudjuk vállalni, akkor valószínűleg már csak 1-2 íz közül tudsz választani (általában töltünk plusz tortákat).

MI A TORTARENDELÉS FOLYAMATA?

Tortarendelésedet a kínálatban szereplő tortákra automatikusan tudod leadni, és azt  utalással vagy Simple Pay-en keresztül ki tudod egyenlíteni.

Csak válaszd ki, hogy hány szeletes tortát kérsz, milyen ízben, illetve hogy milyen dátumra kéred. A torták többségét minimum 1-2 héttel korábban meg kell rendelned, hogy el tudjuk készíteni. Ha rövidebb időponttal szeretnél tortát rendelni, válassz Last minute tortáink közül, vagy hívj minket, de kérlek ne feledd, hogy cukrászaink munkaideje véges, így csak ritkán tudunk túl rövid határidővel különleges tortát vállalni.

Átutalás esetén a tortádat csak akkor tudjuk elkészíteni, ha az összeg hagyományos torta esetén 2 napon belül, Last minute tortánál aznap beérkezik.

Ha egyedi tortát rendelnél, a kapcsolatfelvételi űrlapon tudod elküldeni az elképzelésedet. Mindenképp csatolj képet, és add meg az ízzel, mérettel, dátummal kapcsolatos elképzelésed. Formatortákat dizájntól függően 12/16/20 szelettől készítünk, mivel a munkadíjat ekkora méretnél tudjuk érvényesíteni.

MENNYI IDŐVEL KORÁBBAN ÉRDEMES LEADNI A TORTARENDELÉST?

Ha biztosra akarsz menni, 2-3 héttel korábban érdemes leadni a tortarendelésed. Ha komolyabb tortát szeretnél, kérlek add le legalább 3-4 héttel korábban.

Egyszerűbb tortákat, kajatortákat rövidebb határidővel is tudunk vállalni. A Kínálat/Torták menüben tudod ellenőrizni a naptárat, melyik torta milyen határidővel rendelhető általában, de ha már nincs kapacitásunk, sajnos az elküldött igényeket is elutasíthatjuk.

Készülünk az szokásos trendek alapján mindig plusz tortákkal is, így utolsó pillanatban is tudsz rendelni néhány egyedi dizájnt. Hogy milyet?

2-3 NAPPAL KORÁBBAN MIÉRT NEM TUDOK FORMATORTÁT RENDELNI?

Egy torta elkészítése nemcsak időigényes, de a cukrászdák mindig jó előre megtervezik a kapacitásaikat. Ha tortát szeretnél rendelni, akkor nem tudnak azonnal nekiállni a tiédnek, hiszen előtted már rengeteg olyan megrendelés van, amit mások akár hetekkel, hónapokkal korábban leadtak. Ahogy egy fodrász, egy masszőr, egy autószerelő is várólistával dolgozik, úgy mi is. Hiába „csak pár óra” elvileg egy torta, a fentieken kívül még tudnod kell, hogy:

  • a tortának idő kell, hogy a krém összeérjen
  • a cukrászok reggel 6 órára járnak, így aznap délután már nem tudnak piskótát sütni, tölteni
  • ha egy cukrász csak egy piskótát süt le, egy krémet tölt be, az megdrágítja a tortát, hiszen a teljes munkaideje egy tortára osztódik le, és lehet, hogy a te tortád csak 2-3 óra, azonnali túlórával lehetne kivitelezhető.

Ha komolyabb tortát akarsz, kérlek add le legalább 3-4 héttel korábban a rendelésed. Néha rövidebb határidővel is tudunk tortát vállalni (telefonon bármikor szívesen adunk információt, van-e szabad kapacitásunk) és készülünk az szokásos trendek alapján mindig plusz tortákkal, így utolsó pillanatban is tudsz rendelni néhány egyedi dizájnt. Hogy milyet?

NEKEM CSAK EGY KIS TORTA KELL, MIÉRT NEM TUDJÁTOK VÁLLALNI?

Egy kis torta elkészítése ugyanannyi idő, mint egy nagyé, tehát ha utolsó pillanatban rendelsz, nem könnyíti meg a helyzetet, sőt mivel a munkaidő ugyanannyi, mint egy naggyal, ezért még drágább is lehet. Ezért van az, hogy bizonyos torták csak nagyobb szeletszámban rendelhetők. Persze ha kevesen vagytok, és úgy gondolod, nem fogy el – azért voltak már meglepetések – tudnod kell, hogy egyrészt a tortáink sokáig elállnak (nem használunk tartósítószereket, viszont UHT termékekkel dolgozunk), másrészt viszont a tortaszeletek fagyaszhatók. Ha bármikor kedved támad egy kis édességhez, kiveszel egy szeletet, hagyod kiolvadni, és ugyanazt az ízélményt kapod.

CSINÁLTOK GLUTÉNMENTES TORTÁT?

Nem vagyunk gluténmentes üzem, így keresztszennyeződés előfordulhat. Ha cöliákiában szenvedsz, akkor mindenképp mentes cukrászdából rendelj.

A lisztmentes tortákat rizslisztből és mandulalisztből készítjük. Mivel a glutén hiánya miatt a piskóta jobban morzsolódik, ezért bonyolultabb faragásokat ezek a torták nem bírnak, hagyományos kerek és négyszög alakú tortákat tudunk vállalni.

CSINÁLTOK CUKORMENTES TORTÁT?

Valamennyi cukormentes tortánk egyben lisztmentes is. Barna rizsliszt és mandulaliszt keverékével dolgozunk, szigorúan betartva a diétára vonatkozó szabályokat. Dia-Wellness négyszeres édesítőt használunk. Valamennyi cukormentes süteményünk, tortánk IR kompatibilis.

Mivel a glutén hiánya miatt a piskóta jobban morzsolódik, ezért bonyolultabb faragásokat ezek a torták nem bírnak, hagyományos kerek és négyszög alakú tortákat tudunk vállalni. Ezeket a szabályokat figyelembe véve formatortát is készítünk, viszont a bevonat nem cukormentes. A cukormentes bevonóban lévő édesítőszer nagy mennyiségben hasmenést okoz, így azt szoktuk javasolni, hogy aki cukorbeteg, bontsa le a külső cukorbevonatot, és csak a torta cukormentes részét fogyassza.

CSINÁLTOK TEJMENTES TORTÁT?

Természetesen igen. Tejmentesség esetén kisebb kompromisszumot kell kötni, mint gluténmentesség esetén. Ezek a torták könnyebben faraghatók, szóval formatorták is készíthetők. Mindenképp érdeklődj személyesen, vagy telefonon (06 70 395 0469) a lehetőségekről.

Tejmentes ízek: étcsokoládé, gesztenye (sima, meggyes), tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília, kókusz, dió.

CSINÁLTOK TEJ- ÉS TOJÁSMENTES (VEGÁN) TORTÁKAT?

Ha vegán tortát szeretnél, akkor kör- és négyzet alakú tortadizájnok közül tudsz választani. A torta mindenképp burkolt lehet, „vajkrém” bevonatos nem, mivel az olasz vajkrémünk tojást tartalmaz.

Ha kerülöd a zselatint is, akkor kizárólag csokoládé ízt kérhetsz (sima, meggyes, kávés). Ha tej- és tojásérzékeny vagy, akkor a következő ízek közül választhatsz: étcsokoládé, gesztenye (sima, meggyes), tejszínes málna, mangó-passió, oroszkrém, vanília, kókusz, dió.

CSINÁLTOK MINDENMENTES TORTÁT?

Formatortában nem, kizárólag az állandó kínálatban lévő torták közül tudsz választani.

VAN HÁZHOZSZÁLLÍTÁS?

Jelenleg még nem vagyunk olyan nagyok, hogy saját házhozszállításunk legyen, így is próbáljuk alacsonyabban tartani a termékeink árát.

Tortát egyedileg, futárral szoktunk kiküldeni, ennek ára a távolságtól függ. Süteményeket Wolt-on, Foodpandán és Bolt Food-on keresztül tudsz rendelni.

PÁR ÓRÁJA ÍRTAM NEKTEK, ÉS MÉG NEM KAPTAM VÁLASZT...

Minden nap igyekszünk feldolgozni az aznapi üzeneteket, de sajnos nincs mindig kapacitásunk minden levélre, mivel sokszor nincsenek sablon válaszok. Bonyolultabb torták esetén először utánanézünk a dizájnnak, ha nem megvalósítható, keresünk más opciókat…ehhez formatortás cukrász kell, aki viszont minden nap végzi a legfontosabb feladatot: készíti a másnapi tortákat.

Ha fontos kérdésed/kérésed van, kérlek hívj minket. Ha megszakad véletlenül a kommunikáció, írj bátran ránk, vagy hívj minket. Nagyon sok levelet kapunk, és bármennyire igyekszünk mindet feldolgozni, néha sajnos elkerülheti a figyelmünket 1-1.

MIÉRT ILYEN DRÁGÁK A SÜTIK? VAN, AHOL 300FT, ÉS SOKKAL NAGYOBB.

Ha egy sütemény túl olcsó, jobb, ha nem eszed meg. A jelenlegi árak mellett nagyon sokan trükköznek az alapanyagokkal (is). A cukrászdák többsége a tejszín nagy részét növényi tejszínnel helyettesíti, ami habosabb állagot eredményez, vagyis sokszor levegőt eszel. Vaj helyett margarint, valódi gyümölcs, paszták helyett pedig porokat, aromákat használnak.

Tejmentesség esetén persze kénytelenek vagyunk mi is kompromisszumot kötni, de hosszú távon a „műalapanyagok” autoimmun betegséghez vezethetnek. Minél több összetevőből áll valami, annál károsabb. Mi ebben nem szeretnénk részt venni, így, ha olcsóbb süteményt szeretnél vásárolni, akkor sajnos nem mi leszünk a te cukrászdád.

ISTENI A FAGYITOK, DE MIÉRT ADTOK ILYEN KEVESET?

Valójában nem adunk kevesebbet, mint más fagyizók, viszont a fagyikban nincs  levegő, mivel nem használunk adalékanyagot, térfogatnövelőt. Így egy gombóc kisebbnek tűnik, viszont sűrűbb. Mi nem a szemet akarjuk jóllakatni. Tudtad, hogy ha nem levegőt nyalsz, az ízek sokkal intenzívebbek?

Egy gombóc fagylalt súlya nálunk 50g, és prémium alapanyagokból készítjük valamennyi ízt. Tejet, tejszín, Philadelphia sajtot, 100%-os pisztáciapasztát, 100%-os gyümölcspüréket, valódi gesztenyemasszát, mogyoróvajat használunk.